Dagboek van een dominee in Jorwert (16 maart ’20)

Beeld ‘Protection’ in de kerk van Jorwert

Maandag 16 maart 2020 We hebben besloten om de kerk van Jorwert open te stellen voor persoonlijke stilte en bezinning. De verbinding moet zich nu beperken tot verbinding met je eigen ziel en met God. De fysieke verbinding met anderen moet op een laag pitje komen te staan. Sietske en ik gaan om negen uur naar de Redbad-kerk en maken alles in orde. Het ziet er mooi uit.

Maar de meeste afspraken gaan niet door. ‘As it net kin sa as it moat, dan moat it mar sa as it kin.’ Ik besluit om mijn kamer maar eens te ‘himmeljen’. Dat kan geen kwaad. Vol goede moed begin ik, maar de hele ochtend wordt er gebeld. Om 12 uur is er nog weinig gebeurd. Gelukkig helpt Sietske me in de namiddag. Om zeven uur volgt de toespraak van premier Rutte. Hij geeft duidelijk aan wat de regering niet wil. Het virus moet niet de kans krijgen om in alle heftigheid toe te slaan, maar het land gaat ook niet op slot. Het lijkt me een goed besluit, ook al kan er elke dag een ander besluit nodig zijn. Aan het einde van de dag kijken Sietske en ik een aflevering van de Netflix-serie Las chicas del cable.

Geef een reactie