Nijkleaster in de Volkskrant

image004Op woensdag 10 december was Sander van Walsum te gast bij de kleaster-ochtend van Nijkleaster in Jorwert. Samen met fotograaf Harry de Cock was hij niet alleen te gast maar ook deelnemers aan het ochtendgebed, de kleaster-kuier en de maaltijd naderhand. Hij schreef een mooie impressie voor de Volkskrant waar ik blij mee ben. Wel wil ik er twee kanttekeningen bij maken. In de eerste plaats is het artikel erg gericht op mij als pionier van Nijkleaster. Ik voel me daar wat ongemakkelijk bij. Bij Nijkleaster gaat het altijd over ‘wij’ en ‘ons’. We proberen alles met elkaar en in verbinding te doen. Niet alleeen met medepoinier Sietske Visser maar evenzeer met de vele medewerkers. Blijkbaar is dat lastig schrijven voor journalisten. We voelen dit zeker niet alleen met bij dit artikel. Het gaat dan niet zozeer over Sander van Walsum (we hadden een hele mooie ochtend met hem) maar meer over de verslaglegging over Nijkleaster in het algemeen. Een tweede opmerking over de titels boven dit stukken (en de vele andere artikelen die geschreven zijn). Ik had aan  Sander van Walsum (na lezing van het concept) gevraagd wat de titel zou worden: ‘please, geen titel over hoe God terugkeert in Jorwert’ schreef ik nog. Sander van Walsum schreef terug dat hij de titel niet maakte maar dat dat werd gedaan door de hoofdredactie. Die denken natuurlijk aan de aantrekkelijkheid van een dergelijke ‘koptekst’. Jammer dat het dan toch weer wordt: ‘Hoe God voorzichtig terugkeert in Jorwert.’ De foto’s zijn van Harry de Cock. Lees hier het artikel in 2 delen (pdf bestand): Volkskrant dec. 2014 A en Volkskrant december 2014 B.

 

 

Reacties

  1. hans wanders zegt

    Ik heb interesse in jullie samenzijn. “Ik geloof in een god die de wereld niet af heeft gemaakt…….”

Geef een reactie