Coox stove: samen koken voor een betere wereld

COOX-STOVE‘I strongly believe that cooking should not kill!’ Sinds een paar dagen zijn we in het bezit van een Coox stove, een houtgestookt kooktoestel voor buiten. We zijn er heel blij mee omdat het een mooie manier van slow-cooking is in de buitenlucht. Wat ons betreft veel leuker en effectiever dan barbecue en ander vormen van buiten koken. Bovendien is de gedachte achter het concept bijzonder waardevol. De Coox stove is namelijk als alternatief ontwikkeld voor die plekken waar gekookt wordt met hout (firewood). Toen wij in Kameroen woonden hebben we vaak gezien hoe onze studenten kookten in een firewood-keuken (kijk een van de foto’s). Er wordt veel hout gebruikt en het is erg slecht voor ogen en luchtwegen. De Coox is ontwikkeld voor de gezondheid van (meest) vrouwen en kinderen en voor het substantieel verminderen van (tropisch) hout voor het koken van voedsel. Daarmee wordt de CO2 uitstoot op dubbel terrein bestreden! Als je nu een Coox aanschaft, gaat er tegelijk één naar iemand die nu kookt op hout: Hier een, daar een. Je koopt er dus twee voor één prijs (€ 119). I strongly believe that cooking should not kill. Kijk op http://cooxstove.nl/

Geef een reactie